Veelgestelde vragen

 • Hoeveel luiers heb ik nodig?

  Men rekent een gemiddeld gebruik van 6 luiers per dag. Aanvankelijk kan dit iets meer zijn; later vermindert dit tot 4 à 5 per dag. 
De Kiddybips voordeelpakketten zijn praktisch: ze bevatten standaard alles wat nodig is om vlot te werken met dit systeem.
 Om te starten heb je het voordeelpakket small met 18 luiers en toebehoren. 
Een volgend pakket bestaat uit 18 luiers en toebehoren: het voordeelpakket large. 
Met deze pakketten moet je om de 2 tot 3 dagen wassen.
 Wens je maar om de 3 tot 4 dagen te wassen, dan kun je naar eigen wens de hoeveelheid luiers aanpassen (bijvoorbeeld 24 stuks).

 • Hoeveel luiers heb ik nodig bij een tweeling?

  Bij meerlingen is het gebruik van de Kiddybips extra voordelig in vergelijking met wegwerp.
 Je hebt ongeveer anderhalve maal de hoeveelheid nodig van de Kiddybips voordeelpakketten. Wassen doe je om de twee dagen.

 • Mogen de luiers gekookt worden?

  Koken mag, maar eigenlijk is 60°C al voldoende om de luiers proper te krijgen. 
Het is daarbij ook ecologischer om op 60°C te wassen omdat er dan veel minder energie verbruikt wordt.

 • Kunnen de luiers in de droogkast?

  Jazeker, ze kunnen probleemloos in de droogtrommel. Op een zonnige dag drogen ze aan de lijn in 4 tot 5 uur, daarnaast hebben de zonnestralen een natuurlijk blekend effect. Als je de luiers in de droogtrommel doet, zullen velcro’s en katoen iets sneller verslijten.

 • Katoenen luiers veroorzaken geen uitslag?

  Kinderen zijn vooral gevoelig voor huidirritatie in de periode van tandjes krijgen. Uit ervaring weten we dat bepaalde voedingsstoffen ook irriterend zijn voor de huid. Dit is individueel.
 Het zijden inlegdoekje zorgt voor een extra bescherming van de huid in de periode van de tandenwissel. 
Baby’s kunnen zowel van katoenen als van wegwerpluiers uitslag krijgen – soms zelfs van één bepaald merk – maar de meeste baby’s hebben er geen last van.

 • Al dat wassen, dat is toch ook milieubelastend?

  Zelfs met het huishoudelijk wassen blijft de ecologische balans positief wanneer je katoenen luiers gebruikt. Je kan de milieulast zelf nog extra verminderen door de luiers steeds op 60°C met volle trommel te wassen en niet in de droogkast te drogen. 
De productie van wegwerpluiers is erg energieverslindend en vergt zeer veel water. Daarnaast verbruiken wegwerpluiers veel meer verpakking en transport.

 • Katoenen luiers lekken voortdurend door?

  Als luiers doorlekken kan dat zijn omdat ze niet goed aansluiten op de beentjes. Voor elke leeftijd bestaat er een aangepaste Kiddybips luier. De Kiddybips luier absorbeert uitstekend, zelfs bij de vloeibare stoelgang wanneer het kindje borstvoeding krijgt.

 • Katoenen luiers vragen veel extra werk?

  Het gebruik van katoenen luiers zorgt voor uitgerekend 20 minuten extra werk om de drie dagen. Daarnaast hoef je geen omvangrijke pakken wegwerpluiers meer te kopen, je hebt de luiers altijd in huis. Daartegenover staat dat babies in katoenen luiers gemiddeld 4 tot 6 maand vlugger zindelijk zijn. Dus het extra werk in het begin wordt gecompenseerd door een kortere luierfase.

Openingsuren
Elke werkdag Op afspraak 09/278 46 47 of 0478/489 127
24/24 7/7online
© 2022. Alle rechten voorbehouden.
;